Miks tasub retinoide lisada oma nahahoolduse rutiini?

Miks tasub retinoide lisada oma nahahoolduse rutiini?

Retinoidid on molekulide perekond, kuhu kuuluvad erinevad A vitamiini derivaadid. Tuntuim ja levinuim neist on retinool. Ühtlasi on retinool ka üks nõrgemaid, millega sobib õrnalt ja samm-sammult alustada, et nahka selle võimeka aktiivainete grupiga tutvustada.

  • Nad kinnituvad naha retseptoritega ning parandavad rakkude uuenemist, väldivad pooride sulgumist ja stimuleerivad sügaval pärisnahas kollageeni tootmist.

  • Tegemist on ühe võimekaima akne vastase toimeaine grupiga.

  • Neil on tõestatud pigmentatsiooni vastane toime ning nad toimivad enneaegse vananemise pidurdajana.

Ilmselt ei leidu just palju neid, kellele retinoidid positiivset mõju ei avaldaks..

Dr Kadi Ristal

Esteetilise meditsiini arst/dermatoloog

BS Medical Aesthetics ilukliinik

www.bsmedical.ee

 

Tootesoovitused:

phFormula Vita A Cream – näokreem A-vitamiiniga, 50 ml

V.I.T.A A kreem sisaldab puhast retinooli ja seda on soovitav kasutada kui kõrgtasemelist hooldustoodet vananevale nahale. Sobib peenete kurdude ja kortsude ning vananemisilmingutega näonaha hooldamiseks. ​Retinool stimuleerib rakkude uuenemist, vähendades sellega peenete kurdude ja kortsude teket ning loomulikust ning fotovananemisest tingitud laike. Lisaks vähendab retinool tõhusalt iluvigu ja laigulisust, mis kaasnevad sageli probleemse nahaga.

 

 

Image Skincare Ageless Retinol Night Cream – öökreem retinooliga, 28,4 g

Kõige kõrgema retinoolisisaldusega kreem Ageless sarjas võitlemaks tugevamate vananemise ilmingutega. Öiseks kasutuseks mõeldud kreem ühtlustab jume ning pinguldab ja silub ka sügavaid kortse. Kreem sobib tugevate aknepuhangute kontrolli alla saamiseks ja aknearmide ühtlustamiseks. Toote kasutamisele järgnevatel päevadel on soovitatav kasutada päiksekaitsefaktoriga päevakreemi.

 

Image Skincare Overnight Retinol Mask – öine retinoolimask, 48 g

Öine retinoolimask on tõline “iluune” saladus. Õhtul nahale jäetav mask toidab ja niisutab nahka kogu öö vältel ning nahk on hommikul märgatavalt niisutatud ja rohkem pingul.

 

Renophase Creme Retinol – kollageeni tootmist suurendav, ebaühtlusi siluv ja põletikuvastane kreem, 50 ml

Kortsud tekivad umbes 40 aastaselt, mis aga ajaga tulevad veel enam esile. Korts tekib, sest nahastruktuur hakkab kaotama tihedust. Et taastada naha tugevus ja tihedus on Renophase välja töötanud valemi, mis on rikastatud kortsude vastase aktiivse retinooliga, kombineeritud nahka vormivate pentapeptiididega.

 

 

Ekseption Retin-Oil Booster – nahka uuendav vananemisvastane seerum, 30 ml

Kontsentreeritud seerum sisaldab aktiivainetena retinooli (0,3%) ja E-vitamiini (1%) unikaalse siidisetekstuurina. See koostis on välja töötatud happekoorimiste professionaalsete protseduuride efektiivsuse tõstmiseks. Toode sobib ideaalselt igapäevaseks öiseks hoolduseks probleemsele ja päikesekahjustatud nahale. Vähendab kortse, tasandab jumet ja ahendab poore.

 

Dermaceutic Active Retinol 0.5 – näonahka noorendav seerum retinooliga, 30 ml

Intensiivne näonahka noorendav seerum. Parandab naha tekstuuri ja vähendab vananemise märke. Activ Retinol 0.5 on soovitatav nahatooni ebaühtluse, kortsude, peente joonte ja tuhmi jume parandamiseks. Samuti vähendab seerum akne ja probleemse naha märke.