Kuidas ja miks korrigeerida igapäevast nahahooldusrutiini sügisel

Aastaaja vahetudes tuleb alati üle vaadata oma nahahooldusrutiin ja muuta see sobilikuks ilmastikutingimustega. Nahk tunnetab kiiresti keskkonnas toimuvaid muudatusi ning käivitab kaitsemehhanismid, mis muudavad naha kuivaks, tundlikuks ning hapraks.

Kaalu näopuhastustoote vahetust

Suvel kipub nahk olema rasusem ja niiskem ning vajab seega enamasti puhastustooteid, mis on kergelt koorivad ja olemuselt geelid või vahud. Ilmade jahenemisega muutub nahk aga kuivemaks ja tundlikumaks ning seega tuleks hinnata naha seisundit ja kaaluda, kas puhastustoote võiks vahetada välja õrnema tootetüübi vastu nagu emulsioon või piim. Toote aktiivainetes ei peagi toimuma alati muudatusi, kuid tootetüübi vahetuse vajadust võiks hinnata. Pärast naha hoolikat puhastamis ära unusta nahka toonikuga toniseerida, et taastada nahale omane pH!

Renophase Emulsion Nettoyante – puhastusemulsioon, 200 ml

Lisa hooldusrutiini sügavniisutav seerum

Naha niiskustasakaalu aitab efektiivselt taastada hüaluroonhapet sisaldav seerum, mida võib edukalt kombineerida teiste raviseerumitega. Kuna naha vajadused aktiivhoolduse osas on enamasti mitmekülgsed, siis kombineeri hüaluroonhapet C- vitamiini, E-vitamiini ja arbutiiniga, mis võitlevad vananemisilmingutega ning vähendavad suvel tekkinud pigmentatsioonihäiret. Mõnel juhul on need aktiivained juba ka toodetes kombineeritud kujul.

CNC Aesthetic World Hyaluron Forte Serum – sügavniisutav hüaluroonhappe seerum, 15 ml

 

Vaheta kerge näokreem toitvama vastu

Suvine näokreem olgu pigem kerge emulsioon, kuna suvel on õhus rohkem niiskust, nahk higistab ning tahab enam hingata. Sügis-talvisel perioodil on õhk kuivem, ilm on tuuline ning külm. Selleks, et nahka enam ilmastikuolude eest kaitsta, vaheta suvine näokreem välja veidi rikkalikuma, nahatüübile vastava hoolduskreemi vastu.

BDR Re-Vital Balance Care – 24-h emulsioon – kreem kuivale, tundlikule nahale, 50 ml

 

BDR Re-Vital PH Pure Harmony Care – noorendav ja korrigeeriv intensiivhooldus ülitundlikule ja probleemsele nahale, 50 ml

Võta taas kasutusele retinool!

Retinool on näonahka noorendavate aktiivainete kuldstandard! Kuna see põhjustab naha tundlikkuse tõusu, ärritust ning naha valgustundlikkuse tõusu, siis soovitame retinooli kasutamise peatada suvisel perioodil. Retinoolil on nahka stimuleerivad ning koorivad toimed ja tänu sellele aitab aktiivaine võidelda suvisest päikesest tingitud jume ebaühtluse ning pigmendilaikudega.

Kasuta retinooli sisaldavat hooldustoodet õhtuti. Esimestel nädalatel harjuta nahka retinooliga ja piira kasutuskordi 2-3 korrale nädalas. Lase tootel nahka imenduda. Kuna retinool muudab naha kuivaks siis ca 15-30 minuti pärast kanna nahale sügavniisutav või peptiididerikas hoolduskreem.

Renophase Sèrum Retinol – kollageeni tootmist suurendav, ebaühtlusi siluv ja põletikuvastane seerum, 20 ml

Image Skincare Ageless Serum – vananemisvastane seerum, 50 ml

 

phFormula Vita A Cream – näokreem A-vitamiiniga, 50 ml

 

 

SPF on „must have“ hooldustoode igal aastaajal!

Ilmad lähevad küll jahedamaks, aga päikesepaiste ei kao ka sügis-talvisel perioodil kuskile. Ära unusta päikesekaitsekreemi kasutada mistahes aastaajal. Kuna sügisel alustatakse sageli ka agressiivsemate nahaprotseduuride ja hooldustoodete kasutamisega, on see eriti oluline, et kaitsta nahka UV-kiirguse kahjuliku toime eest, mis põhjustab naha enneaegset vananemist, pigmentatsioonihäireid ning nahavähi.

Image Skincare Daily Defence Moisturizer SPF50 – niisutav päevakreem SPF 50, 50 ml

 

ClinicCare Sun Block Silky Cream SPF 30 – päikesekaitsekreem näole, 50 ml

Ära unusta huulepalsamit!

Jahe õhk ja tuul muudavad huuled kuivaks, ketendavaks ning praguliseks. Muretse oma käekotti toitev ja niisutav huulepalsam, mida saad vastavalt vajadusele huultele kanda.

Dr. Hauschka Lip Care Stick – hooldav huulepulk, 4,9g

 

 

pHformula SOS Lip Rescue – kaitsev mitmetoimeline huulepalsam, 7 ml

 

 

Proviisor Merilin Kiis

Olen lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisorõppe erialal ning töötanud nii apteegis proviisorina, ravimite müügiga tegelevates ettevõtetes kui ka 7 aastat meditsiiniõdede ja ämmaemandate ravimiõpetuse õppejõuna Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Meditsiin on olnud mulle alati südamelähedane. Erilist huvi olen tundnud nahahoolduse ja esteetilise meditsiini vastu, millega olen olnud seotud enam kui 14 aastat. Usun, et oma naha eest hoolitsemine, sellele tähelepanu pööramine on hoolsuse ja endast lugupidamise üks osa.
Teadmine, et ainult kvaliteetsed, aktiivseid koostisosi omavad nahahooldused ja toimingud ning eeskujulik koduhoolduse rakendamine annavad ootuspäraseid tulemusi, motiveerib mind iga päev antud valdkonnas töötama. Tõeline rõõm on näha sära klientide silmis, kui nad on avastanud selle, kui lihtne võib olla tegelikult efektiivsete tulemuste ja kauni naha saavutamine.

Salongipood.ee

 

Toodete kiirlingid:

Renophase Emulsion Nettoyante – puhastusemulsioon, 200 ml

 

 

 

 

 

CNC Aesthetic World Hyaluron Forte Serum – sügavniisutav hüaluroonhappe seerum, 15 ml

 

BDR Re-Vital Balance Care – 24-h emulsioon – kreem kuivale, tundlikule nahale, 50 ml

 

BDR Re-Vital PH Pure Harmony Care – noorendav ja korrigeeriv intensiivhooldus ülitundlikule ja probleemsele nahale, 50 ml

 

 

Renophase Sèrum Retinol – kollageeni tootmist suurendav, ebaühtlusi siluv ja põletikuvastane seerum, 20 ml

 

Image Skincare Ageless Serum – vananemisvastane seerum, 50 ml

 

phFormula Vita A Cream – näokreem A-vitamiiniga, 50 ml

 

 

Image Skincare Daily Defence Moisturizer SPF50 – niisutav päevakreem SPF 50, 50 ml

 

 

Dr. Hauschka Lip Care Stick – hooldav huulepulk, 4,9g

 

pHformula SOS Lip Rescue – kaitsev mitmetoimeline huulepalsam, 7 ml