Kuidas ennetada kortsude teket? 4 nõuannet!

Näonaha kvaliteedi langust ja kortsukesi täheldatakse enamasti 30ndates eluaastates. Nahahooldus 30ndates nõuab rutiini ja väga teadlikku mustrit. Kui 20ndates tuleb veel tegeleda naha põhivajadustega ja enamasti probleemse naha nähtusetga, siis 30ndates tuleb olulisel määral keskenduda naha süvaniisutamisele ning kollageeni ja elastiini tootmise toetamisele. Jah, geenid on olulised, aga 40ndates peegeldab nahk üldjuhul seda, kuidas selle eest on hoolt kantud 20–30ndates. 

  1. Kaitse oma nahka kahjuliku UV–kiirguse eest ja kasuta päikesekaitsekreemi

Üks efektiivsemaid meetodeid vananemisilmingute ennetamiseks on naha kaitsmine kahjuliku UV–kiirguse eest. Päike muudab meie naha kauniks ja jumekaks, kuid samal ajal põhjustab seal ka kahjulikke muutusi.

 Kuidas UV–kiirgus nahka kahjustab?

  • UV–kiirgus mõjub laastavalt nii kollageen–kui ka elastiinkiududele, mis on olulised naha toestamisel ja elastsuse tagamisel
  • Päikesekiirguse toimel langeb nahas hüaluroonhappe sisaldus, mis põhjustab naha üldise kvaliteedi langust ning peenete kortsukeste teket
  • Kahjustada saab naharakkude DNA, mis omakorda võib soodustada nahavähi teket

Päikesekaitsekreemi kasutamine pidurdab naha enneaegset vananemist ja kaitseb nahavähi tekke eest. UV–kiirgus läbib aknaklaasi ja on seega kahjulik isegi siis, kui viibite toas, sõidate auto või lennikuga.

Lisa see lihtne, kuid samas väga oluline toode oma igapäevasesse nahahooldusrutiini juba 20ndates eluaastates. Päikisekaitsekreem võiks olla vähemalt kaitsevõimega SPF30.

Kasuta päikesekaitsetooteid, mis on mõeldud spetsiaalselt näole, kuna need ei muuda nahka raskeks, ei ummista poore ning muudavad ka jumestuse pealekandmise kergeks.

Meie klientide lemmiktooted:

ClinicCare Sun Block Silky Cream SPF 30 – päikesekaitsekreem näole, 50 ml

 

Filorga UV Defence – intensiivne päikesekaitse SPF 50, 40 ml

VAATA VEEL: https://salongipood.ee/tootekategooria/paikesekaitsetooted-ja-isepruunistajad/paikesekaitsetooted-spetsiaalselt-naole/

 

  1. Sinu nahk vajab antioksüdante ja alfahüdroksühappeid

Antioksüdandid kaitsevad nahka vabade radikaalide rünnaku ning oksüdatiivse stressi eest, mis põhjustavad kahjustusi rakulisel tasandil. Kõige kuulsamad antioksüdandid, mis nahka kaitsevad, on vitamiin C, vitamiin E ja glutatioon. Lisa oma nahahooldustoodete valikusse näiteks C– vitamiini seerum või E–vitamiini sisaldav näokreem ja oledki toetanud oma nahka antioksüdantidega.

Selleks, et stimuleerida nahka tootma kollageeni ja elastiini ning muuta nahk värskeks ja säravaks, lisa oma hooldustoodete nimistusse alfahüdroksühapped. Kõige sagedamini kasutatakse selleks glükoolhapet. Glükoolhapet leiab nii näomaskide, näokreemide kui ka puhastustoodete komponentide hulgast. Pane tähele, et happed muudavad naha eriti tundlikuks UV–ķiirgusele ja risk päikesepõletusele tõuseb. Kasuta kõrge faktoriga päikesekaitsekreemi.

Meie klientide lemmiktooted:

 

phFormula VITA C Concentrated Corrective Serum – vitamiin C seerum, 30 ml

Renophase Crème 10 – naharakke uuendav, naha jumet ja struktuuri ühtlustav glükoolhappega kreem, 50 ml

Renophase Emulsion Nettoyante – puhastusemulsioon, 200 ml

  1. Retinool – noorusliku naha üks võtmekomponentidest

Retinoidid ehk vitamiin A derivaadid on ühed efektiivsemad toimeained nahahooldustoodetes, mis hoiavad nahka noorena. Vitamiin A derivaatide kasulikke toimeid kinnitavad ka uuringud. Kui soovid oma nahka hoida noorena, siis on viimane aeg alustada retinooli sisaldava näokreemi või –seerumi kasutamist.

Retinooli sisaldavaid tooteid kasutatakse enamasti õhtuti. Tooted võivad tekitada nahaärritust ja ketendust. Selle vältimiseks tuleks nahka toodetega harjutada. Kasuta tooteid esimestel nädalatel 2–3 korda nädalas ja hommikuti kanna nahale intensiivselt niisutav näokreem.

Pane tähele, et retinoidid muudavad naha eriti tundlikuks UV–ķiirgusele ja risk päikesepõletusele tõuseb. Kasuta kõrge faktoriga päikesekaitsekreemi.

Meie klientide lemmiktooted:

phFormula Vita A Cream – näokreem A-vitamiiniga, 50 ml

Renophase Creme Retinol – kollageeni tootmist suurendav, ebaühtlusi siluv ja põletikuvastane kreem, 50 ml

  1. Esteetilised meditsiinilised iluprotseduurid. Efektiivselt aitavad miimiliste kortsude teket pidurdada botuliinisüstid. Naha üldise kvaliteedi tagavad üle näonaha teostatavad vitamiinisüstid ehk mesoteraapia ning hüaluroonhappesüstid ehk biorevitalisatsioon.

Botuliinisüstide ehk “Botoxiga” on väga efektiivselt võimalik pidurdada ja ennetada miimiliste kortsude teket otsmiku ja silmaümbruse piirkonnas. Tegemist on kõige enampraktiseeritud esteetilise mittekirurgilise iluprotseduuriga maailmas. Botuliinisüstid on kõige efektiivsemad ennetavas faasis. Kui on näha, et silmaümbruse või otsmiku piirkonnas hakkavad tekkima soovimatud kortsud, mis häirivad, tuleks alustada botuliinisüstide protseduuriga esimesel võmalusel, et saada kõige efektiivsem kortsuravi toime. Süvenenud kortsude ravi botuliinisüstidega võtab aega ja nõuab kannatust.

Naha üldise kvaliteedi ja nooruslikkuse tagavad mesoteraapia ja biorevitalisatsiooni protseduurid. Mesoteraapia protseduuri käigus süstitakse naha erinevatesse kihtidesse vitamiine, antioksüdante, aminohappeid, mineraale. Biorevitalisatsiooni protseduuri kaigus süstitakse nahka hüaluroonhappe depood, mis tagavad naha niiskustasakaalu, millega on võimalik siluda peeneid korsukesi ja ennetada naha vananemist.

Pane tähele, et esteetilised meditsiinilised iluprotseduurid on invasiivsed protseduurid ja neid võivad teostada ainult eriväljaõppe saanud tervishoitöötajad.

Antud protseduure teostavad kvalifitseeritud tervishoiutöötajad meie ilukliinikus BS Medical Aesthetics (www.bsmedical.ee)

Proviisor Merilin Kiis

Olen lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisorõppe erialal ning töötanud nii apteegis proviisorina, ravimite müügiga tegelevates ettevõtetes kui ka 7 aastat meditsiiniõdede ja ämmaemandate ravimiõpetuse õppejõuna Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Meditsiin on olnud mulle alati südamelähedane. Erilist huvi olen tundnud nahahoolduse ja esteetilise meditsiini vastu, millega olen olnud seotud enam kui 14 aastat. Usun, et oma naha eest hoolitsemine, sellele tähelepanu pööramine on hoolsuse ja endast lugupidamise üks osa.
Teadmine, et ainult kvaliteetsed, aktiivseid koostisosi omavad nahahooldused ja toimingud ning eeskujulik koduhoolduse rakendamine annavad ootuspäraseid tulemusi, motiveerib mind iga päev antud valdkonnas töötama. Tõeline rõõm on näha sära klientide silmis, kui nad on avastanud selle, kui lihtne võib olla tegelikult efektiivsete tulemuste ja kauni naha saavutamine.

Salongipood.ee