Kas teie nahk on sügiseks valmis? 

Aastaaegade muutudes võid märgata, et ka Su nahk näeb välja ja tunneb end teistmoodi kui suvise soojaga. Õhutemperatuur ja -niiskus muutuvad ning see väljendub ka nahal, mistõttu oleks mõistlik vaadata sügise saabudes enda nahahooldusrutiin üle ning seda ka vajadusel pisut kohandada. Päike ja suvine soojus on mõnusad ning annavad energiat, kuid UV-kiirgus kahjustab sageli nahka ning üha enam on inimesed kimpus hüperpigmentatsiooni, naha kuivuse ning elastsuse kaoga.

Valige õrnem puhastusvahend:

Sügisene jahe õhk ning siseruumides sisselülitatud keskküte võib muuta meie naha kuivemaks.

Kui kevadel ja suvel olime harjunud kasutama pigem koorivamaid geele ja vahtusid, siis nüüd võiks mõelda pisut niisutavama ja õrnema näopuhastusvahendi peale.

Proovi näiteks:

Medik8 Cream Cleanse – puhastuskreem näole, 175 ml

Rikkalik sheavõid sisaldav kreemjas puhastusvahend, mis toidab nahka ja muudab meigieemalduse ning naha puhastamise mugavaks ja tõhusaks. Kreemjas tekstuur sobib suurepäraselt kuivemale nahatüübile või topeltpuhastuse esimeseks sammuks. Cream Cleanse eemaldab nahalt kergesti ebapuhtused ja tugeva meigi, jättes nahale koheselt värske ja niisutatud tunde.

Mary Cohr Fresh Cleansing Cream – õrn puhastuskreem näole, 200 ml

Puhastuskreem puhastab õrnalt naha, mitte kuivatades seda. Pehmendab nahka, annab nahale mugavustunde ning värskuse. Jume on ühtlane ja klaar.

Renophase Emulsion Nettoyante – puhastusemulsioon, 200 ml

Glükoolhappega efektiivne puhastus kuivale ja normaalsele nahale. Kuival nahal puudub sära ja on nõrk hüdrolipiidkihi barjäär. Laboratoires Renophase töötas välja intensiivse puhastustoote, mis eemaldab tõhusalt jumestuse ja mustuse, samaaegselt nahka niisutades ning õrnalt koorides taastab sära ja naha vastupidavuse. Emulsiooni kasutamisel võib tunda nahal kerget kipitust.

Valige rikkalikum niisutaja:

Üks sügise suurimaid probleeme nahahoolduses on naha kuivus. Kerged geelipõhised niisutajad võiks nüüd välja vahetada mõne niisutavama kreemi vastu, mis aitaks nahka rohkem toita ning selle niiskustasakaalu hoida.

Proovi näiteks:

Mary Cohr Hydrosmose Cellular Moisturisation Cream – sügavniisutav näokreem, 50 ml

Kerge tekstuuriga näokreem pakub kohest niisutavat ning pehmendavat toimet. Muudab naha meeldivalt siidiseks ja siledaks. Silub niiskusvaegusest tingitud kortsukesi.

CNC DiHyal Soft Creme – intensiivselt niisutav kreem kuivale nahale, 50 ml

eguleerib niiskuse ja lipiidide taset nahas. Unikaalne DiHyal aktiivainete kompleks tõstab naha epidermises hüdratsiooni ja parandab silmnähtavalt kuivusest tulenevaid kortse. C ja E vitamiin kaitsevad nahka enneaegse vananemise eest. Sobilik 25st eluaastast. Kasutamiseks kurnatud, normaalsele ja kuivale nahale, millel on madal niiskuse ja lipiidide tase. 28 päevaga silmnähtavalt säravam ja tervem nahk.

Image Skincare Vital C Intense Moisturizer – sügavniisutav näokreem C–vitamiiniga, 50 ml

Siidine näokreem, mis tagab sügava niisutuse ka kõige kuivemale nahale ning sobib kasutamiseks nii päevaks kui ööks. Küllusliku niisutuse ja kreemitamise järgselt ülimalt pehme naha tagab kombinatsioon sheavõist ja hüaluroonhappest.

 

SPF-i kasutamine on oluline iga ilmaga!

Kuigi päike paistab üha vähem, ei tähenda see, et SPF-i kasutamise võiks unarusse jätta. Nahka peab kaitsma UV-kiirguse eest ka siis, kui ilm on pilves. SPF on endiselt Sinu naha parim sõber ning seda peaks nahale kandma igal hommikul. Kasutama peaks laia spektriga päikesekaitsetooteid, mille SPF on 30 või enam.

Proovi näiteks:

Medik8 Advanced Day Ultimate Protect™ – vananemisvastane päevakreem SPF 50+ | PA++++

Advanced Day Ultimate on meie kõrgeima kaitsefaktoriga SPF 50+ PA++++ päikesekaitsekreem, millele on lisatud järgmise põlvkonna DNA-d parandavad ensüümid ja meie kõigi aegade arenenuim 360° keskkonnakaitse. Imeliselt niisutav kreem jätab jumele nähtamatu kaitsekilbi ning mitterasvase viimistluse, mis on valmis saabuvaks päevaks.

ClinicCare Sun Block Silky Cream SPF 30 – päikesekaitsekreem näole, 50 ml

Kaitseb nahka kahjustavate päikese- ja keskkonnamõjude eest tänu erakordsele ultraviolettkiirgust blokeerivale toimele. Sobib kasutamiseks ülitundliku nahatüübi korral, sisaldades hoolikalt valitud koostisosi.

Mary Cohr Brightening Day Cream SPF30 – jume ühtlustav ja sära andev näokreem, 50 ml

Nahka intensiivselt UV–kiiguse eest kaitsev päevakreem ühtlustab nahatooni ja takistab pigmendilaikude tekkimist. Vähendab olemasolevaid pigmendilaike. Melanoksüül aeglustab UV–kiirguse indutseeritud melaniini tootmist. Stabiliseeritud vitamiin C kiirendab naha hapniku omastamist, sitimuleerib kollageeni ja elastiini sünteesi ning ühtlustab nahatooni. Kaitseb nahka oksüdatiivse stressi eest. Päikesefiltrid kaitsevad nahka kahjuliku UV–kiirguse eest.

 

Lisage mõned toimeained:

Sügis on ideaalne aeg paljude aktiivainete, nagu näiteks retinool või C-vitamiin, lisamiseks nahahooldusrutiini.

Ärrituse vältimiseks on tähtis nende koostisosade kasutamist alustada tasapisi alustades alati madalama protsendiga toodetest ning järk-järgult kontsentratsioone suurendades.

Need koostisosad võivad suurendada päikesetundlikkust, mistõttu on oluline kasutada SPF-i!

Proovi näiteks:

Medik8 Super C Ferulic Serum – nahatooni ühtlustav C-vitamiini seerum, 30ml

Medik8s Super C Ferulic seerum sisaldab väga võimsat ning stabiilset 30% L-askorbiinhapet, mis pakub tugevat antioksüdantset kaitset vabade radikaalide vastu. Seerum stimuleerib kollageeni tootmist, võimaldades teie nahal paista täidlane, sile ja nooruslik. Võimsad antioksüdandid C- ja E-vitamiin koos feruliinhappega toimivad nahaga sünergias, et neutraliseerida keskkonna- ja päikesekahjustuste mõju ning mõjuvad vananemisvastasena.

Image Skincare Vital C ACE Serum – antioksüdantidega seerum, 30 ml

Multivitamiin nahale – A,C ja E vitamiinidest koosnev geeljas seerum toidab ja niisutab nahka sügavuti ning on ideaalne naha punetuse ja ärrituse rahustamiseks.

Retix. C Ferulic Triple-C Serum – antioksüdante sisaldav noorendav näoseerum, 30 ml

Aastaringseks hoolduseks mõeldud aktiivne seerum sisaldab seitsme superantioksüdandi AOX Cell Protect 7.0 kompleksi (kolm C-vitamiini vormi, feruulhapet, floretiini, resveratrooli, E-vitamiini).

 

Naha koorimine:

Sügisel tasub rõhku panna ka naha koorimisele, kuid tuleb silmas pidada, et nahk on vastuvõtlikum väliste ärritajate suhtes, peab väga jälgima naha seisukorda. Selleks, et nahale mitte kahju teha, on võistlik vaadata õrnatoimeliste koorijate poole ning mitte koorida rohkem kui kaks korda nädalas.

Proovi näiteks:

Babor Gentle Peeling – kreemja tekstuuriga koorija, 50 ml

Peeneteralised virsikukivi koorivad osakesed eemaldavad õrnalt surnud naharakud ja reguleerivad naha niiskustasakaalu. Koorimine valmistab naha ette järgnevateks hooldusetappideks ja aitab aktiivainetel paremini imenduda.  Niisutava kreemja tekstuuriga koorija, mis sobib kõikidele nahatüüpidele.

BDR Re-action Control – niisutav koorija väga tundlikule nahale, 30 ml

Õrn, kuid tõhus koorija tundlikule nahale. Eemaldab õrnalt surnud naharakud, stimuleerib nahka, niisutab ning taastab ühtlase jume. Sobib kasutamiseks ka kuperoosa ja rosaatsea esinemisel.

Biodroga Enzym Booster Peeling – ensüümkoorija, 50ml

Sügavpuhastav ja samaaegselt õrn koorija eemaldab nahal pinnalt ja pooridest surnud rakud. Koorijas sisalduvad keratolüütilised ensüümid puhastavad kudesid ja parandavad naha tekstuuri. Pindmised kortsujooned silenevad ja nahk saab kauni noorusliku jume.

Naha barjääri taastamine:

Kui nahabarjäär töötab nii nagu peab, säilitab see niiskuse ja hoiab naha hüdreeritud. Kaitsekihi kahjustumisel tekivad erinevad nahaprobleemid – nahk muutub kuivaks, on vastuvõtlikum ärritustele ning võivad tekkida erinevad põletikulised protsessid.

Naha kaitsebarjääri aitavad parandada näiteks keramiidid, niatsiinamiid, hüaluroonhape ja antioksüdandid.

Hüperpigmentatsioon:

Suvine päiksekiirgus võib olla muutnud Su naha laiguliseks ning ebaühtlaseks. Just praegu on õige aeg alustada naha pigmenti ühtlustavate toodete kasutamisega.

Hüperpigmentatsiooniga aitavad võidelda näiteks retinoidid, aselaiinhape, C-vitamiin, glükoolhape, traneksaamhape, salitsüülhape ja timidool.

Lisaks kodustele protseduuridele on kasulikud ka spetsiaalsed salongihooldused, mis nahatooni ühtlustavad ning jumet värskendavad.

Proovi näiteks:

Eucerin Anti-Pigment – duaalseerum pigmentatsioonihäirega nahale, 30 ml

Kahekordse toimega tiamidooli ja hüaluroonhappega seerum. Vähendab tõhusalt tumedaid laike ja takistab nende taasilmumist. Uuendab naha välimust.

phFormula M.E.L.A Concentrated Corrective Serum – kontsentraat pigmentatsioonihäirega nahale, 30 ml

Spetsiaalne välja töötatud seerum pigmentatsioonihäirega nahale. See äärmiselt tõhus toimeainete segu aitab reguleerida pigmendi moodustumist, muudab hüperpigmentatsiooniga naha oluliselt heledamaks. Lisaks omab tõhusat niiskust siduvat toimet, tänu millele annab nahale kauni sära.

Dermaceutic Mela Cream – hoolduskreem pigmentatsioonihäirega nahale, 30 ml

Pigmendilaikude ja jume ühtlustamiseks. Vähendab pigmendilaikude tekkimist. Ühtlustab jumet ja nahatooni. Reguleerib pigmendi tootmist. 9 kõrgelt kontsentreeritud toimeainest koosnev kokteil. Uuenduslikud stabiilsed koostisosad. Pärsib melaniini ülekannet ja aitab vähendada pigmentatsiooni