Vaata kevadel üle oma nahahooldusrutiin ja tee vastavad korrektuurid juba täna!

Nii nagu kevadisele ilmale vastu minnes vahetame me paksud parkad ja joped kergemate jakkide ja mantlite vastu, peame me muudatusi tegema ka enda näonaha hooldusrutiinis. Kevade saabudes muutub õhuniiskus ja -temperatuur ning päike hakkab üha intensiivsemalt paistma. Need muutused tekitavad aga ka vajaduse enda nahahooldustooted üle vaadata ning mõned muudatused teha.

Naha puhastamine

Kui Sa oled talvisel ajal harjunud kasutama rikkalikuma ning niisutavama koostisega puhastustooteid, siis soojate ilmade saabudes muutub nahk sageli rasusemaks ja niiskemaks. Kui tunned, et nahk on “raske” ning kipuvad ka punnid nahale tekkima, oleks õige aeg puhastustoode kergelt kooriva geeli või puhastava vahu vastu vahetada. Ära unusta aga peale puhastamist nahka ka toniseerida, et taastada nahale omane pH.

Anesi Gel Mousse – ergutav ja puhastav geelvaht, 200 ml

Guinot Mousse Bioxygene -hapnikuga rikastav näopuhastusvaht, 150 ml

Koorimine

Kevad on õige aeg  (taas)alustamiseks naha koorimisega, et värskendada tuhmi jumet.

Koorimisel on väga palju kasulikke toimeid nahale. Nii näiteks eemaldatakse nahalt surnud naharakud ja mustus, intensiivistub naha ainevahetus ja naha uuenemine ning paljude nahahooldutoodete imendumine nahka paraneb.

Siiski, ole ettevaatlik, et sa liiga hoogu ei satuks ning säravast jumest ärritunud nahka ei tekitaks. Üldjuhul soovitatakse enamus koorijaid kasutada 1-2 korda nädalas.

 

Babor Refining Enzyme & Vitamin C Cleanser – ensüümkoorija, 40 g

Vaheta näokreem kergema vastu

Kui talvisel ajal on oluline jälgida, et päevakreem oleks tugevalt niisutav ning sisaldaks vähe vett, siis kevadel tõuseb õhutemperatuur ning -niiskus ja tugev talvisel ajal sobiv niisutaja võib nüüd nahal jääda liialt rasvane ja kleepuv. Kevadisel ajal on mõistlik kasutada niisutajaid, mis sisaldavad vähem õlisid ning rohkem vett. Alati lähtu niisutaja valimisel ka enda nahatüübist, kuid kindlasti võiks see olla nüüd kergema koostisega.

Avène Hydrance Aqua-Gel – niisutav geelkreem, 50 ml

Avène Hydrance Aqua-Gel on geel-kreem, mis sobib kasutamiseks nii niisutajana, maskina kui ka silmaümbruskreemina ning sobib dehüdreeritud nahale.

Mary Cohr Phytoxygene Cream – nahka hapnikuga rikastav näokreem, 50 ml

95% looduslike koostisosadega hapnikukreem niisutab ja kaitseb nahka väliskeskkonna kahjulike mõjutuste eest. Muudab jume säravaks ning värskeks. Nahk on niisutatud ja puhanud.

Image Skincare BIOME+ Smoothing Cream – niisutav pilvekreem, 50 g

Õhulise tekstuuri tõttu nime saanud külluslikult niisutav kreem, mis turgutab mikrobioomi, jätab naha pehmeks ja siledaks ning ahendab poore.

Päiksekaitse

Päiksekaitse kasutamine on oluline aastaringselt ning kevade saabudes peaksid sellele eriti suurt tähelepanu pöörama. Mida soojemaks ja päikselisemaks ilmad lähevad, seda olulisem on nägu kaitsta. Kevad-suvisel ajal peaksid enda nägu kaitsma vähemalt SPF30-50 sisaldava laia spektriga päiksekaitsekreemiga, eriti, kui viibid palju õues. Kindlasti vali spetsiaalselt näole ning enda nahatüübile mõeldud päiksekaitsekreem. Kui oled pikalt väljas, peaksid päiksekaitsekreemi enda nahal uuendama. Ära unusta seejuures enda huuli, sest ka huulepalsam peaks sisaldama UV-kaitset.

Image Skincare Prevention + SPF 30 – matistav ja niisutav päevakreem päikesekaitsefaktoriga, 91 g

ClinicCare Sun Block Silky Cream SPF 30 – päikesekaitsekreem näole, 50 ml

Kaitseb nahka kahjustavate päikese- ja keskkonnamõjude eest tänu erakordsele ultraviolettkiirgust blokeerivale toimele. Sobib kasutamiseks ülitundliku nahatüübi korral, sisaldades hoolikalt valitud koostisosi.

Taimsed ekstraktid varustavad nahka toitainetega ja tagavad alati piisava niiskustaseme, nii et nahale moodustub õhuke tõhus kaitsekiht kahjulike välismõjude vastu. Sun Block Silky Creami tekstuur on siidiselt pehme ning toode jaotub nahale kandes kergelt ja ühtlaselt.

 

La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid – kaitsekreem näole SPF 50+, 50, ml

La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid lõhnavaba SPF50+ on nahal läbipaistva ja õrna koostisega, mis kaitseb kõrgelt UVA- ja UVB-kiirguse, sealhulgas ülipika UVA-kiirguse eest

 

La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF 50 – vananemisvastane kreem näole, 50 ml

La Roche-Posay Anthelios Age Correct Gel-Cream SPF50 on näo päikesekaitsekreem, mis kaitseb nahka päikese ja saaste eest, vähendades samal ajal kortsude ja tumedate laikude teket.

Laia spektri ja filtritega päikesekaitsekreem kaitseb nii UVA- ja UVB-kiirte kui ka infrapunakiirguse eest. Selle tehnoloogia takistab ka saasteosakeste nahale kleepumist. Vastupidav veele, higile ja nähtamatutele liivaosakestele. Koostis tagab püsiva ja usaldusväärse kaitse. Tekstuur on kerge ja uskumatult meeldiv, sametise ja mitterasvase viimistlusega, mis sobib kõikidele nahatüüpidele, sealhulgas tundlikule nahale.

Dermastir Day Cream SPF30 + – päevakreem, 50 ml

Päevakreem SPF30+  niisutab, kaitseb nahka päikesekahjustuse eest ning muudab jume säravaks.

Dermastir päevakreem SPF30+ niisutab nahka sügavuti ja kaitseb seda päikesekahjustuste eest tänu päikesekaitsefaktorile (30+) ja UVA kaitsele (PA+++). Naha üldine tervis taastub ja niiskustase tõuseb. Dermastiri päevakreemil SPF30+ on ülimalt rikkalik koostis väärtuslike fütoekstraktide, antioksüdantide ja aminohapetega. See kombinatsioon kiirendab naha taastumist ja noorendamist, mille tulemuseks on toidetud ja elastne nahk.

Silmaümbrus

Silmade ümbruse nahk on väga õrn ja tundlik ning vajab erilist hoolt. Kuivus on üks põhilisi kortsude tekkepõhjuseid ning nahk, mis on hästi niisutatud, püsib kauem siledana. Silmade ümbruses peaks kasutama kindlasti spetsiaalselt silmaümbrusele mõeldud tooteid. Ära unusta ka päikseprillide olulisust- silmade kissitamine annab kortsude tekkele hoogu juurde.

Näiteks päiksekaitsega silmaümbruskreem päevaseks kasutamiseks:

Guinot Creme Solaire Anti-Age Yeux SPF 50 – vananemisvastane kaitsev silmaümbruskreem, 15 ml

Päevitamise ajal kaitseb õrna silmaümbrust päiksesest tingitud vananemise vastu. Annab silmadele uuenenud sära ja nooruslikkuse. Ennetab tumedate rõngaste ja paistetuse teket silmade ümber.

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream SPF 15 – silmaümbruskreem, 15 ml

Hüaluroonhappega vananemisvastane silmaümbruskreem. Vähendab silmanähtavalt peeneid kurde ja kortse, andes noorusliku välimuse. UVA- ja UVB-kaitsega. Sobib kontaktläätsede kandjatele.

Vaata üle enda hooldustoodete aktiivained

Paljud efektiivsed toimeained suurendavad naha tundlikkust päiksevalguse suhtes. Vaata kindlasti üle, ega sinu hooldustooted ei sisalda näiteks retinooli, glükoolhapet või salitsüülhapet. Ajal, mil päiksekiirgus on väga intensiivne, soovitame nende toimeainete kasutamise peatada või kasutamise osas konsulteerida spetsialistiga.

Võta kasutusele antioksüdandid

C-vitamiin ja teised antioksüdandid aitavad võidelda vabade radikaalidega, kaitsevad nahka UV-kiirguse kahjuliku toime eest ning takistavad pigmendilaikude teket. Nahahooldustooted, mis sisaldavad antioksüdante aitavad võidelda enneaegse vananemisega ning hoiavad nahka noorusliku, värske ja tervena.

Lisa enda hommikusse nahahooldusrutiini näiteks C-vitamiini sisaldav seerum.

Image Skincare Vital C ACE Serum – antioksüdantidega seerum, 30 ml

Multivitamiin nahale – A,C ja E vitamiinidest koosnev geeljas seerum toidab ja niisutab nahka sügavuti ning on ideaalne naha punetuse ja ärrituse rahustamiseks.

La Roche-Posay Pure Vitamin C Light Anti-Wrinkle Firming Filler – kerge näokreem, 40 ml

La Roche-Posay Pure C-vitamiini kerge kortsudevastane pinguldav näokreem on vananemisvastane hooldus, mis on spetsiaalselt välja töötatud normaalse ja kombineeritud naha, sealhulgas tundliku naha vajadustele. See on kreem, mis on valmistatud võimsate vananemisvastaste koostisosade, nagu mannoos ja hüaluroonhape, segust, mis võitleb vananemismärkidega, nagu kortsud, peened jooned ja tuhmunud jume. Värske ja kerge tekstuur imendub kiiresti ning jätab naha puudutamisel pehme ja siidise tunde. Lisaks vähendab see märgatavalt nähtavat punetust ja ühtlustab jumet.

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Serum – vitamiin C seerum, 30 ml

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 seerum on uus antioksüdantne lahendus puhta C-vitamiini, salitsüülhappe ja La Roche-Posay neurosensiiniga, mis on spetsiaalselt loodud tundliku naha täieliku sära avaldamiseks. See uuenduslik toode pakub nahale nii uuendavaid kui ka vananemisvastaseid toimeid, kuna see on suunatud kortsude ja peenete joonte, tuhmuse, sära puudumise ning ebakorrapärase nahatekstuuri vastu. Kerge seerumitaoline tekstuur imendub kergesti, jättes nahale sametise ja mitterasuva viimistluse. Sobib suurepäraselt meigipõhjaks.

Proviisor Kärt Kokk-Jakin

Lõpetasin Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisoriõppe erialal aastal 2014 ning peale seda asusin tööle proviisorina apteegis. Aastatel 2021-2022 läbisin Tartu Ülikooli kliinilise farmaatsia kursuse. Armastan väga enda eriala ning proviisoritööga kaasnevat patsientide nõustamist. Olen ka väga suur tervisliku ning aktiivse elustiili pooldaja.

Minu suureks huviks on alati olnud terve ja ilus nahk ning selle saavutamine. Leian, et naha ilusa väljanägemise olulisust alahinnatakse sageli, kuid tegelikkuses võivad paljud nahaprobleemid olla inimestele väga suureks koormaks ning ebakindluse allikaks. Kvaliteetsed ning nahatüübile sobivad nahahooldustooted on terve naha aluseks.