Mida peaksid teadma näonaha koorimisest ja koorijatest?

Näonaha koorimine on oluline ja vajalik iga nahatüübi jaoks – ka tundlik nahk vajab koorimist.

Näonaha koorimise abil eemaldatakse nahapinnalt sinna kogunenud pindmised surnud naharakud. Peale koorimist on nahk oluliselt vastuvõtlikum, tänu millele imenduvad ning toimivad efektiivsemalt kreemides ja seerumites sisalduvad toimeained. Lisaks aitavad kerged ringjad ja masseerivad liigutused elavdada  naha vere- ja lümfiringet ning parandada naha ainevahetust.

Koorimise kasulikud toimed nahale:

Sügavpuhastav toime – eemaldab nahapinnale kogunenud surnud naharakud ja mustuse andes nahale särava ja värske jume.
Ühtlustab nahatooni ja nahapinda ning muudab naha pehmeks ja siledaks

Parandab naha ainevahetust ja toitainetega varustamist.

Parandab nahahooldustoodete imendumist nahka.

Stimuleerib naha uuenemist ning aeglustab vananemisilmingute avaldumist.

Millist koorijat valida?
Koorija valik sõltub eelkõige nahatüübist ning naha seisundist ja vajadustest! Sobiva koorija valimine on sageli keeruline, kuna valik on tohutult suur ja puuduvad piisavad teadmised  nahatüübi ning naha vajaduste adekvaatseks hindamiseks. Kui Sa ei ole päris kindel, milline koorija oleks Sinu naha jaoks parim, tuleks konsulteerida oma erialapetsialistiga, kes aitab valida Sinu nahatüübile ja selle vajadustele sobiva koorimistoote, mis annaks efektiivseid tulemusi ning samas ei kahjustaks nahka. Lisaks annab nahaspetsialist Sulle täpsed juhised, kuidas ja kui tihti tuleks valitud koorijat kasutada.

Tundlikuma ja kuperoosse naha puhul võiks eelistada kergematoimelisi koorijaid, mis ei ärritaks nahka liigselt. Hästi sobivad näiteks ensüümidega või kreemjaid koorijaid.

Aknele kalduva, rasuse ja põletikulise naha puhul tuleks olla ettevaatlik (tugeva)teraliste koorijate kasutamisel, kuna nendega on oht nahka traumeerida ja põletikukoldeid ärritades seisundit veelgi halvendada. Kasutada soovitatakse happe- või ensüümkoorijaid.

Kuiva, normaalse ja kombineeritud naha koorimiseks sobivad nii ensüümidega, hapetega kui ka kergete koorivate terakestega koorijad.

Kui tihti näonahka koorida?

Kindlasti ei tohiks näonahka koorida iga päev! Koorimisega liialdamine ei ole nahale hea ning võib muuta selle ülitundlikuks, kuivaks ja karedaks.
Näonaha koorimise sagedus sõltub lisaks nahatüübile ka naha hetkeseisundist ja vajadustest. Olulist rolli mängib ka valitud koorimistoote eripäradest/omadustest (teraline,ensüümidega, hapete baasil ning kui tugevatoimeline on koostis jne).
Normaalse, kombineeritud ja rasuse naha puhul soovitatakse koorida 1-2 korda nädalas. Tundlikuma ja kuperoosse naha puhul teostada koorimist pigem 1 kord nädalas.

Esteetilise meditsiini õde/kosmeetik Kristel Sööt

BS Medical Aesthetics ilukliinik
www.bsmedical.ee

Millised on meie klientide lemmikud?

Babor Refining Enzyme & Vitamin C Cleanser – ensüümkoorija

2-in-1 ensüümipõhine puhastus- ja koorimispulber. Kõikidele nahatüüpidele sobiv peen puhastus- ja koorimispulber, millel on tänu ensüümidele keratolüütiline toime. Eemaldab eriti tõhusalt mustuseosakesed, liigse rasu ja surnud naharakud.

 

 

 

CNC Pre-peeling AHA&BHA – nahka kooriv ja stimuleeriv lahus

CNC happekoorimise eelne pre-peeling (koduseks ja professionaalseks kasutamiseks). Sobib ka iseseisvaks kasutamiseks naha koorimise eesmärgil.

 

 

Renophase Renewpeel Masque – nahka uuendav ja kooriv glükoolhappega mask

Nahka uuendav ja kooriv glükoolhappega mask. Dermatoloogiliste piilingute ekpertidena on Laboratoires Renophase Paris täiendanud oma tehnoloogiat, et luua näokuju taastav, kooriv, sära andev mask. Täiusliku tulemusega, kiiresti toimiv mask taaselustab ja pinguldab tuhmi, väsinud nahka.

 

Guinot Gommage Biologique – bioloogiline koorija

Bioloogiline õrnade puuviljahapetega koorija kõikidele nahatüüpidele. Koorija bioloogiline toime võimendab naha loomulikku vabanemist surnud rakkudest, mis lämmatavad nahka.

 

Meie näokoorijad leiad kiiresti klikkides järgneval lingil:

https://salongipood.ee/tootekategooria/leia-toode-kategooria-jargi/naonahka-koorivad-tooted/

 

Salongipood.ee