Termaalvesi – naha iluvesi

Termaalvesi on looduslikku päritolu puhas vesi, mida kasutatakse laialdaselt nahahoolduses. Termaalvett nimetatakse sageli ka naha iluveeks, kuna see omab palju nahale kasulikke toimeid ning on olemuselt erakordselt rikas mineraalide ja mikroelementide poolest.

Lisaks puhastamisele, niisutamisele, rahustamisele ja naha meigiks ettevalmistamisele, omab see ka antioksüdantset ja vananemisvastast toimet.

Termaalvett kasutatakse paljude põletikuliste seisundite, sealhulgas atoopilise dermatiidi, psoriaasi ja ihtüoosi korral, kuna aitab sümptomeid leevendada. Samuti aitab see tasakaalustada nahka, mistõttu sobib nii rasuse naha kontrolli all hoidmiseks, kui ka kuiva naha kaitsmiseks,

Termaalvesi sobib kasutamiseks kuumadel ja päikselistel päevadel, et jahutada, rahustada ja niisutada kuiva ja kuuma nahka. See toniseerib ja niisutab nahka ka peale konditsioneeritud ruumides olemist. Sobib igale nahatüübile.

Millal võiks kasutada termaalvett?

  • Näonaha punetuse korral
  • Põletuse, sh päikesepõletuse korral
  • Sügeluse, naha ärrituse ja kipitustunde korral
  • Kosmeetiliste protseduuride järgselt
  • Värskendamiseks ja jahutamiseks kuuma ilmaga/sportides
  • Ideaalne meigi värskendamiseks ja/või kinnitamiseks
  • Kuivas õhus (näiteks konditsioneeritud ruumid) viibides

 

Termaalvett sisaldavad tooted:

Babor Thermal Spray – termaalveega sprei näole, 100 ml

Termaalveega keha ja näonaha sprei on rahustav ja värskendav udu, mis tagab nahale 100% niisutatuse. Sisaldab Saksamaalt Aachenist pärit puhast allikavett. Eriti rahustav kõikidele nahatüüpidele. Termaalvesi tasakaalustab nahka ja aitab pärast puhastamist tugevdada naha loomulikku kaitsefunktsiooni.

Avène Thermal Spring Water – termiline allikavesi, 300 ml

Avène termiline allikavesi on ideaalne liitlane tundliku ja ärritunud naha koheseks rahustamiseks, värskendamiseks, niisutamiseks.

Avène termilisel allikaveel on puhas ja eriline koostis, mis annab sellele veele ainulaadsed omadused. See pärineb Cévennesi mägedest, mis teeb üle 50 aasta pikkuse maa-aluse teekonna. See võimaldab veel saavutada ainulaadse ja rikkaliku koostise. Kuna see on villitud steriilses keskkonnas ja sellel on ainulaadne pakend, on selle puhtus garanteeritud.

Bioeffect Osa Water Mist – niisutav näosprei, 60 ml

BIOEFFECT OSA näosprei sisaldab puhast, pehmet, geoloogiliselt filtreeritud Islandi laavaväljade termaalvett, mis niisutab ja tasakaalustab Sinu nahka eriti õrnalt, vähendab kuivust ja sellest tingitud ebamugavustunnet.

Termaalvett sisaldavad ka mitmed kreemid, seerumid ja puhastusvahendid:

Aqualia Thermal Rehydrating Serum – sügavniisutav seerum, 30 ml

Vichy esimeses niisutavas seerumis on kombineeritud termaalvesi, looduslikku päritolu mannoos ja hüaluroonhape, mis aitavad tugevdada, tasakaalustada ja säilitada naha niiskust. Sisaldab 97% ulatuses looduslikku päritolu koostisosi, ülejäänud 3% tagavad hea sälimise. Värske tunne ja 48H intensiivset niisutust. Uuenenud naha struktuur ja taastunud kvaliteet. Kuivusest tingitud kortsukesed on siledamad.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo Serum – intensiivselt nahka  rahustav seerum, 20 ml

La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo seerum on igapäevaseks kasutamiseks mõeldud seerum, mis rahustab ja pehmendab ärritunud ning allergilist nahka. Unikaalse koostisega värske seerum rahustab ja kaitseb nahka. Rahustavate omadustega peptiid Neurosensine vähendab ebamugavustunde sümptomeid nagu kuivus, punetus ja kipitus ning vähendab naha reaktsioonivõimet ja tundlikkust. Seerum niisutab, parandab, rahustab ja kaitseb nahka. On värskendava, mittekleepuva ja kergesti imenduva tekstuuriga.

La Roche-Posay Effaclar H Iso-Biome Hydrating Cream 40ml

La Roche-Posay Effaclar H Iso-Biome niisutav kreem on spetsiaalselt välja töötatud aknele kalduvale nahale, mis on läbinud või läbib aknehooldusi ja akneravi. Nii Niisutav hoolduskreem kompenseerib efektiivselt paiksetest või suukaudsetest ravimeetoditest põhjustatud kuivust. Orellana ekstrakt ja Procerad vähendavad ebatasasusi ja laike. Aqua Posae Filiformis tasakaalustab mikrobioomi. La Roche-Posay termaalvesi, niatsiinamiid, vitamiin B5, glütseriin ja skvalaan parandavad naha barjääri. Lühidalt, see niisutaja rahustab ja parandab naha barjääri ning tasakaalustab samal ajal naha mikrobioomi.

Proviisor Kärt Kokk-Jakin

Lõpetasin Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisoriõppe erialal aastal 2014 ning peale seda asusin tööle proviisorina apteegis. Aastatel 2021-2022 läbisin Tartu Ülikooli kliinilise farmaatsia kursuse. Armastan väga enda eriala ning proviisoritööga kaasnevat patsientide nõustamist. Olen ka väga suur tervisliku ning aktiivse elustiili pooldaja.

Minu suureks huviks on alati olnud terve ja ilus nahk ning selle saavutamine. Leian, et naha ilusa väljanägemise olulisust alahinnatakse sageli, kuid tegelikkuses võivad paljud nahaprobleemid olla inimestele väga suureks koormaks ning ebakindluse allikaks. Kvaliteetsed ning nahatüübile sobivad nahahooldustooted on terve naha aluseks.