Hõbeda mikroosakeste kasulikud toimed nahal

Antimikroobse hõbeda kasulik toime oli teada juba enne teadmisi bakterite olemasolust ning sajandeid on hõbe mänginud tähtsat rolli haiguste ravimisel.

Hõbedat kasutatakse meditsiinis tänu mikroobidevastasele toimele erinevat sorti haavade ja haavandite, keisrilõigete ning põletushaavade ravis.

Tänapäeval kasutatakse hõbedat üha rohkem ka kosmeetikatööstuses, kuna lisaks sellele, et hõbeda ioonid võitlevad bakterite vastu, rahustavad nad ülitundlikku, ärritunud ning põletikulist nahka ning aitavad kaasa naha enda loomulikule paranemisprotsessile. Tänu sellele tugevneb naha kaitsevõime väliskeskkonnast tulevate tegurite (nagu näiteks õhureostus, liigne päikesekiirgus ja ebatervislik toitumine) suhtes.

Hõbeda mikroosakesi sisaldavad tooted on sobilikud kõikidele nahatüüpidele ning eriti hästi toimivad need aknele kalduva, atoopilise dermatiidi ning ekseemile kalduva naha korral. Tänu hõbeda antimikroobsele toimele väheneb ebasoodsate mikroobide hulk nahal ning saab taastuda naha enda loomulik mikrofloora ning seega ka naha enda vastupanuvõime.

Hõbe ja akne

Akne on naha karvanääpsu ja rasunäärmejuhade ummistuse tagajärjel kujunenud põletikuline või mittepõletikuline protsess. Mädapõletikulise akne kujunemisel mängivad rolli naha mikrofloora koostisse kuuluvad anaeroobsed bakterid.

Hõbedal on antiseptiline, antimikroobne ning põletikuvastane toime ning tänu sellele toimib see väga edukalt akne ravimisel. Hõbeda kasutamine aitab hävitada ning takistada mikroobide paljunemist, mis aknet põhjustavad.

Erinevalt paljudest teistest akne ravimisel kasutatavatest toodetest, on hõbeda mikroosakesi sisaldavad tooted väga õrnatoimelised ning ei põhjusta nahaärritusi.

Atoopiline dermatiit

Atoopiline dermatiit on krooniline põletikuline nahahaigus. Haigusega kaasnevad lööve ja tugev sügelus ning naha kuivus. Atoopilist dermatiiti ei saa täielikult välja ravida, kuid vaevusi on võimalik kontrolli all hoida. Ravi põhiliseks eesmärgiks on naha pehmendamine ning niisutamine ning ägenenud nahapõletiku korral kahjustunud kohtade ravimine.

Hõbeda mikroosakesi sisaldavad tooted aitavad ennetada naha ärritust loomulikul viisil ning toetavad naha enda kaitsefunktsiooni. Tänu sellele on naha vastupanuvõime parem, kiireneb naha paranemisprotsess ning väheneb ka ebameeldiv sügelustunne.

Rosaatsea

Rosaatsea puhul on tegemist on kroonilise näonaha haigusega, mida iseloomustavad nina ja põskede punetus, haiguse arenedes lisanduvad põletikulised mädavistrikud. Tegemist on põletikulise haigusega, kus mängivad oma osa ka bakterid. Antimikroobset hõbedat sisaldavad tooted kaitsevad ja stabiliseerivad nahka ning aitavad naha taastumisele kaasa.

Hõbeda mikroosakesed ja CNC MicroSilver sari

MicroSilver sarja toodetes sisalduv hõbe on saadud patenteeritud vaakummeetodil ning on ilma igasuguste lisaaineteta. Toodetes on kasutatud puhast metalset hõbedat, mis on väga poorne ning mille ioonid moodustavad nahale haiguste ja infektsioonide eest kaitsva kihi. Tänu kontrollitud osakeste suurusele, ei oma hõbeda mikroosakesed negatiivseid kõrvaltoimeid ning toimivad vaid naha pinnal. Suured mikroosakesed ei tungi läbi naha ja limaskesta ning tänu sellele ei mõju ka kuidagi halvasti inimese loomulikele naha headele bakteritele. Tänu piisavalt suurtele osakestele ei pea ka muretsema, et hõbe võiks vereringesse imenduda. Hõbe toimib vaid naha pinnal ning ei imendu naha aluskihtidesse.

 

Proviisor Kärt Kokk-Jakin

Lõpetasin Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisoriõppe erialal aastal 2014 ning peale seda asusin tööle proviisorina apteegis. Aastatel 2021-2022 läbisin Tartu Ülikooli kliinilise farmaatsia kursuse. Armastan väga enda eriala ning proviisoritööga kaasnevat patsientide nõustamist. Olen ka väga suur tervisliku ning aktiivse elustiili pooldaja.

Minu suureks huviks on alati olnud terve ja ilus nahk ning selle saavutamine. Leian, et naha ilusa väljanägemise olulisust alahinnatakse sageli, kuid tegelikkuses võivad paljud nahaprobleemid olla inimestele väga suureks koormaks ning ebakindluse allikaks. Kvaliteetsed ning nahatüübile sobivad nahahooldustooted on terve naha aluseks.

 

CNC MicroSilver hooldustooted

CNC MicroSilver BG™ Body Lotion – põletikuvastase toimega kehakreem ärritunud nahale, 200 ml

Niisutav ihupiim on loodud tundlikule, punetustele ja ärritustele kalduvale nahale. Puhas hõbe, pantenool, looduslikud õlid ja saialilleekstrakt rahustavad nahka, niisutavad ning tugevdavad selle kaitsekihti. Kõige sobivam kreem pinges, kuivale ja ketendavale nahale. Nahka turgutav ja rahustav ihupiim igapäevaseks kasutamiseks.

 

CNC MicroSilver BG™ Cream Mask – põletikuvastase toimega mask, 50 ml

Kreemmask on põletikuvastase toimega ja mõeldud eelkõige ärritunud (punetus, dermatiit, psoriaas), stressis ja ebapuhtale nahale. Mask on antibakteriaalse ja nahka stabiliseeriva toimega, intensiivselt hooldav ja kaitsev. Sobib kõikidele nahatüüpidele alates teismeeast.

 

CNC MicroSilver BG™ Cream Soft – näokreem kombineeritud ja rasusele nahale, 50 ml

Kerge ja tõhus 24-h kreem kombineeritud ja rasusele nahale. Tasakaalustab rasu tootmist ja takistab ebapuhtuste (komedoonid, vistrikud) teket. Kreem aitab võidelda naha ärrituste, punetuse ja põletikega. Niisutab, rahustab ja tasakaalustab. Sobib ka teismelistele

CNC Microsilver BG™ Face & Body Spray – põletikuvastane sprei probleemsele nahale, 100 ml

Toode, mis võiks kuuluda igasse ravimikappi! See sobib kõikidele nahaprobleemidele: ärritus, punetus, sügelus, kipitus, pingetunne nahal, putukahammustused, põletused, akne, psoriaas, dermatiit.

 

CNC MicroSilver BG™ Face Cream – rahustav põletikuvastane näokreem, 50 ml

Eriti rahustav ja seepärast sobilik kuivale ja tundlikule nahale. Tasakaalustab naha allergilisi reaktsioone, leevendab sügelust, punetust ning ebamugavustunnet nahal.

 

CNC MicroSilver BG™ Face wash – puhastusgeel probleemsele nahale, 100 ml

Puhastusgeel kõikidele nahatüüpidele, eriti hästi sobib põletikulisele ja ärritunud nahale. Avab ummistunud poorid ja reguleerib rasueritust nahas. Toode on antibakteriaalse toimega. Pärast kasutamist on nahk pehme ja värske.

 

 

CNC Microsilver BG™ Peeling – ensüümkoorija, 50 ml

Ensüümidega koorija (ei sisalda terakesi). Eemaldab õrnalt surnud naharakud ja avab poorid. Sobib kõikidele nahatüüpidele, eriti hästi tundlikule ja põletikulisele nahale.

 

CNC MicroSilver BG™ Shampoo – antibakteriaalse toimega šampoon, 200 ml

Kerge antibakteriaalse toimega šampoon. Hoolitseb eriti kõõma, kuiva ja sügeleva peanaha eest. Võitleb mitte ainult kõõma sümptomite, vaid ka põhjustega.

 

CNC MicroSilver Lip Balm SPF 30 – huuli kaitsev ja taastav huulepalsam, 4,8 ml

Pehmendab ja hooldab kuivi,  katkiseid huuli. Rikastab huuli naturaalse niisutuse ja lipiididega jättes huultele kerge kaitsekile. Kaitseb huuli dehüdreerumise eest ja päikesest tulenevate kahjustuste eest. Huulebalsam on kerge vanilli lõhnaga.