Miks on oluline näonaha regulaarne ja hoolikas puhastamine?

Regulaarne näonaha pesemine ja puhastamine on kvaliteetse nahahoolduse alustala. Olenemata vanusest ja soost vajab näonahk igapäevast nahatüübile vastavat puhastamist.

Miks on oluline näonahka puhastada?

Näonaha puhastamine eemaldab nahalt rasu, mustuse, meigi ning surnud naharakud. Puhas nahk näeb välja terve ning värske. Hooldamata nahale koguneb rasu ja mustus, mis põhjustab ummistusi  ning ei lase nahale kantud teistel hooldustoodetel toimida.

Naha niiskustasakaalu säilitamine

Lisaks rasu ja mustuse eemaldamisele aitab naha puhastamine koos niisutava hoolduskreemiga säilitada naha niiskustasakaalu. Dehüdreeritud nahk on tuhm, pinnakuiv ning kutsub esile vananemisilminguid. Õige puhastamine aitab säilitada naha pH-d ning niiskustasakaalu.

Terve naha heaks

Rasunäärmed toodavad nahas pidevalt rasu, mis kaitseb nahka väliskeskkonna kahjulike mõjude eest. Rasu peab suutma liikuda rasunäärmetest naha pinnale ilma takistusteta. Kui naha pinnal olev mustus, meik, surnud naharakud ummistavad nahka, siis rasu liikumine pidurdub ja tekib akne. Vohama hakkavad bakterid, mis põhjustavad põletikku.

Hoolikas naha pesemine kvaliteetse ja nahatüüble vastava puhastusvahendiga hoiab naha terve ning probleemse naha kontrolli all.

Mis juhtub, kui lõpetada näonaha puhastamine?

Mustus, rasu ja surnud naharakud ummistavad ära poorid, mis põhjustab akne teket. Nahk tundub kohati punetav, osaliselt kuiv ja ärritunud niiskustasakaalu häirumisest. Hooldamata nahk näeb välja väsinud ning vananenud.

Kui sageli näonahka puhastada?

Puhasta nahk põhjalikult 2 korda päevas – hommikul ja õhtul.

Ära unusta puhastada nahka ka siis, kui oled tulnud trennist ning tugevamalt higistanud.  

 

Regulaarne naha puhastamine vähendab liigse rasu tootmist ning muudab naha terveks ja jume värskeks.

Puhtalt nahalt imenduvad nahale kantavad aktiivained kreemidest ning seerumitest oluliselt efektiivsemalt kui puhastamata nahalt.

Õige naha puhastamine vähendab pooride suurust. Puhastatud nahk on niisutatud ja klaar.

Proviisor Merilin Kiis

Olen lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisorõppe erialal ning töötanud nii apteegis proviisorina, ravimite müügiga tegelevates ettevõtetes kui ka 7 aastat meditsiiniõdede ja ämmaemandate ravimiõpetuse õppejõuna Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Meditsiin on olnud mulle alati südamelähedane. Erilist huvi olen tundnud nahahoolduse ja esteetilise meditsiini vastu, millega olen olnud seotud enam kui 14 aastat. Usun, et oma naha eest hoolitsemine, sellele tähelepanu pööramine on hoolsuse ja endast lugupidamise üks osa.
Teadmine, et ainult kvaliteetsed, aktiivseid koostisosi omavad nahahooldused ja toimingud ning eeskujulik koduhoolduse rakendamine annavad ootuspäraseid tulemusi, motiveerib mind iga päev antud valdkonnas töötama. Tõeline rõõm on näha sära klientide silmis, kui nad on avastanud selle, kui lihtne võib olla tegelikult efektiivsete tulemuste ja kauni naha saavutamine.

Salongipood.ee