Kui sageli ja miks peaks käima spetsialisti juures nahahoolduses?

Kas üldse, kui sageli võiks käia nahahoolduses? Millal broneerida uus aeg? Need on kliendi kõige levinumad küsimused nahaspetsialistile.

Selleks, et antud küsimusele vastata, tuleb mõista faktoreid, mis mõjutavad nahka ja selle kvaliteeti nii seespidiselt kui ka välispidiselt ning üldist vajadust kanda hoolt oma naha tervise eest.

Nahk on inimese suurim organ, mis omab kaitsefunktsiooni, osaleb kehatemperatuuri regulatsioonis ning vitamiinide tootmises, toimib meele- ja erituselundina. Nahk on igal ajal täielikult eksponeeritud väliskeskkonnale, mis on pidevas muutumises kliima, UV-kiirguse ning saaste poolest ja on seetõttu väliste faktorite osas äärmiselt haavatav.

Lisaks eelnevale mõjutavad naha tervist ja kvaliteeti ka unepuudus, stress ning toitumine, mis ei pruugi kiire elutempo osas olla alati tasakaalus ning kontrollitavad. Samuti vanus, sugu ja hormoonid (puberteet, rasedus, menopaus, ravimid).

Kõigi nende faktorite tõttu on naha vajadused pidevas muutumises. Naha seisukord võib tunduda täna ideaalne, homme või ülehomme pole see enam üldse see, mida me soovime.

Miks võiks pöörduda nahaspetsialisti poole?

Need hoolitsused ja koduhooldustooted, mis sobivad nahale hetkel, ei pruugi sobida enam mõne aja möödudes. Kõiki antud aspekte suudab arvestada ja analüüsida sinu nahaspetsialist, nõustada, valida õiged protseduurid ning hooldustooted ja muuta sind oma nahaga päriselt sõbraks.

Paljudel juhtudel näevad nahaspetsialistid kliente, kellel on meeletu iluarsenal- kapid ja riiulid on toodetest lookas, aga nahk on siiski ülihalvas seisus. Mis võib olla selle põhjuseks? Üks kindel põhjus on seesama oskamatus oma naha vajadusi ja seisukorda hinnata. Teine põhjus on nii valede kui ka õigete toodetega naha ülehooldamine, mis igal juhul kahjustab nahka ja selle kaitsebarjääri. Alati ei ole kõige kallim toode kõige parem- parim toode on see toode, mis on kvaliteetne ning vastab sinu naha iseloomule ja vajadustele.

Lisaks professionaalsele naha hindamisele teostab spetsialist ka selliseid intensiivhooldusi, mida alati ei ole võimalik kodus teostada, kuna kliendil puuduvad selleks vajalikud oskused, seadmed ning turvaline keskkond, mis vastab nõuetele.

Mis vanuses võiks nahahooldustega algust teha ja millal alustada koduhooldustoodete kasutamist ?

Spetsialisti juurde võiks pöörduda ja alustada regulaarsete nahahoolduse protseduuridega siis, kui ilmnevad esimesed puberteedieaga kaasnevad nahaprobleemid. Hormonaalsed muudatused põhjustavad nahaprobleeme nii poistel kui ka tüdrukutel. Olenemata probleemi sügavusest, on oluline pidev naha eest hoolitsemine õigete protseduuride ja koduhooldustoodete abiga.

Kui sageli võiks külastada nahaspetsialisti ?

  • Aktiivsed nahaprobleemid (pigment, akne, fotovananemine, kuiv nahk, keskmine kuni tugev rahulolematus oma naha kvaliteediga) – alustada professionaalset sekkumist alguses intensiivsemalt 2-3 nädala tagant (olenevalt teostatavatest protseduuridest ja probleemist).
  • Kerged nahaprobleemid – külastada regulaarselt nahaspetsialisti 4-6 nädala tagant. Igal külastusel hindab spetsialist naha seisukorda, teostab naha vajadustele vastava protseduuri, ning annab soovitusi edaspidiseks.
  • Laste nahaprobleemid – võivad alguses vajada mitmeid külastusi nahaspetsialisti juurde. Aktiivse probleemi kontrolli alla saamisel piisab enamasti õigest koduhooldusest. Aeg-ajalt võiks võimalusel nahka spetsialistile näidata ja teostada süvapuhastust.

Mida võiks meelde jätta?

  • Nahaspetsialist hindab sinu naha vajadusi erinevatel ajahetkedel, teostab vajalikud protseduurid ning annab soovitusi koduhoolduse praktiseerimisel.
  • Professionaalsed hooldused intensiivistavad sinu koduhooldustoodete efektiivsust. Naha süvapuhastus ja koorimised eemaldavad mustuse, surnud naharakud ja rasu ning aitavad toodetel paremini toimida. Massaaž parandab lümfiringet ning parandab naha toitainete ja hapnikuga varustatust.
  • Nahaspetsialist eemaldab turvaliselt komedoonid. Kodune komedoonide pigistamine võib põhjustada nahapõletike teket ning naha armistumist.
  • Naha tervise olulisus ei sõltu soost ega vanusest. Iga nahk vajab hoolt – nii meeste, naiste kui ka laste nahk.
  • Vähemalt 40% sinu naha kvaliteedist tagavad õiged koduhooldustooted.

Gerda Paabut

Kosmeetik
BS Medical Aesthetics

Ilumaailmaga tegi Gerda algust juba 8 aastat tagasi minnes õppima kosmeetikuks Tallinnasse Eesti Esimesse Erakosmeetikakooli. Gerda suur huvi naha tervise vastu on olnud pikaajaline ning seetõttu peab ta oma töös väga oluliseks kaalutletud protseduuride ja aktiivainete valikut, mis kombinatsioonis kliendi teadliku koduhooldusega annab alati häid tulemusi.

Gerda peab äärmiselt oluliseks enesetäiendamist ja väljakutset muuta oma nahaga sõbraks ka kõige nõudlikum klient.