Toonik – kõige alahinnatuim, kuid äärmiselt oluline nahahooldustoode igasse päeva

Kas olete kunagi mõelnud, kuidas nägu õigesti puhastada? Nõuetekohane näopuhastus võib ära hoida soovimatuid nahaprobleeme ja oluline pole mitte ainult see, kuidas oma nahka õigesti puhastada, vaid ka see, millal ja kui sageli seda tegema peaks. Isegi siis, kui olete meigivaba, on õige puhastusrutiin äärmiselt tähtis.

Kes peaks kasutama näotoonikut? Vastus on kõik!

Näotoonikuid mõistetakse sageli valesti ja enamik inimesi ei tea kas ja kuidas nad peaksid seda kasutama. Toonik on salajane nahahooldusrelv.

Näotooniku toimed:

-Naha lõplik ja täielik puhastamine

-Leevendab ärritust ja punetust, moodustab täiendava kaitsekihi, vähendab keskkonna saasteainete kahju nahale

-Vesi alandab näonaha pH taset ja nahk hakkab kiskuma. Toonik taastab naha pH taseme ja kaitseb nahka infektsioonide ning ärrituse eest

-Toimib antiseptikuna

Kuidas kasutada toonikut?

Päeva jooksul koguneb nahapinnale mustust ja üleliigset rasu. Kui seda päeva lõpuks ei eemaldata, võib ebapuhtus põhjustada nahaärritust ning komedoonide ja põletike teket.

Pärast naha puhastusvahendiga (näopiim, puhastusvaht, puhastusgeel) pesemist jäävad nahapinnale puhastusvahendi jäägid koos mustusega, mis tuleb teise nahapuhastuse etapina nahalt toonikuga eemaldada. Toonik rahustab, taastab naha pH taseme ja tänu sellele saab seerum ja kreem aktiivsemalt nahale ligi ning hooldustulemus kajastub ka kauni ja noorusliku jumena.

Äärmisedlt oluline on toniseerida näonahk ka pärast koorimist ning maski tegemist.

Jäta meelde–alati pärast esmast puhastusrituaali ning enne hooldustoodete kasutamist.

Toonikut võib kanda näonahale vatipatjadega ja õrnalt nahka töödelda. Samuti võib toonikut piserdada spreipudelist otse nahale või kanda toonik peopesale ning seejärel nahale õrnalt tupsutavate liigutustega. Oluline on nahka mitte kõvasti hõõruda, kuna see võib ärritada ja halvendada kuiva/tundlikku nahka. Näonaha toniseerimisel ära unusta ka toniseerida kaela ja dekolteed.

Millist näotoonikut valida?

Toonik tuleks valida välja vastavalt nahatüübile. Lisaks toniseerivale efektile omavad erinevatele nahatüüpidele mõeldud näotoonikud lisaomadusi rasuse, tundliku, vananeva ning kuiva naha hooldamisel. Osad nahatoonikud sisaldavad ka alkoholi, mis on kasulik rasuse ja suurepoorilise naha esinemisel. Alkohol aitab rasu eemaldada, puhastada ja ahendada poore. Tundliku naha esinemisel peaks alkoholi sisaldavaid toonikuid kindlasti vältima.

Tootesoovitused

Kiire ja universaalne puhastustoode Guinot Eau Demaquillante

Meigieemaldusvesi, mis sobib naistele, kes kannavad vähe make-upi või üldse mitte. Eriti mugav kasutada suvel ja reisidel. Sisaldab valget liilia ekstrakti- mis pehmendab ja kaitseb nahka oksüdatiivse stressi eest.

 

Toonik kõikidele nahatüüpideleGuinot Lotion Hydra Fracheur

Näovesi sisaldab ženšenni ekstakti, mis taastab ja toniseerib nahka.

 

Toonik kuivale nahale Guinot Lotion Hydra Beaute

Alkoholivaba õrn näovesi, mis sisaldab lootose ekstrakti, pehmendab ja kaitseb nahka ning on vabade radikaalide vastase toimega. Minu enda üks lemmikuid!

 

 

Toonik tundlikule nahale CNC Skin Lipid Matrix Tonic

Intensiivselt niisutav, õrn toonik. Toonikus sisalduv aloe vera ekstrakt toetab nahka niisutusega. Nõiapuu ekstrakt desinfitseerib ja puhastab nahamustuse. Pantenool ja allantoiin rahustavad stressis nahka ja taandavad nahaärrituse ning punetuse.

 

Toonik rasusele ja aknele kalduva naha hooldamiseks Guinot Lotion Microbiotic

Matistav, tasakaalustav toonik. Sisaldab sebotsiini, mis reguleerib rasunäärmete tööd ja on antimikroobse toimega.

Toonik probleemsele, ärritunud ja põletikule kalduva naha hooldamiseks CNC Microsilver Spray toonik

 

Toode, mis võiks kuuluda igasse ravimikappi! See sobib kõikidele nahaprobleemidele: ärritus, punetus, sügelus, kipitus, pingetunne nahal, putukahammustused, põletused, akne, psoriaas, dermatiit. Sisaldab merevett, antimikroobset ja põletikuvastast hõbedat, pantenool ning kõrvitsaseemne ekstrakti.

 

Toonik vananevale nahale Guino Clean Logic Revitalising Lotion

Näonahka noorendav ja puhastav losjoon. Täiustab sinu meigieemaldust. Sisaldab papaiini, mis eemaldab surnud naharakud ja paneb naha särama.

 

 

Gerda Paabut

Kosmeetik
BS Medical Aesthetics

Ilumaailmaga tegi Gerda algust juba 8 aastat tagasi minnes õppima kosmeetikuks Tallinnasse Eesti Esimesse Erakosmeetikakooli. Gerda suur huvi naha tervise vastu on olnud pikaajaline ning seetõttu peab ta oma töös väga oluliseks kaalutletud protseduuride ja aktiivainete valikut, mis kombinatsioonis kliendi teadliku koduhooldusega annab alati häid tulemusi.

Gerda peab äärmiselt oluliseks enesetäiendamist ja väljakutset muuta oma nahaga sõbraks ka kõige nõudlikum klient.