Oled kursis hüaluroonhappe (HA) kasulike omadustega?

HA leidub kehaomaselt üle kogu organismi kõikjal kudedes ja kehavedelikes. Olles peamiseks rakkudevahelise aine komponendiks, hoiab HA koos elusaid rakke, annab nahale struktuuri. Seeläbi omab olulist rolli haavade paranemises.

  • Kasuta HA sisaldusega kreemi nahavigastuse järgselt, kui haav on esmaselt kokku kasvanud, aga nahk pole veel päris taastunud!

Tegemist on naha niisutuse võtmemolekuliga, millel on unikaalne võime siduda ja säilitada enda kaalust 1000 x enam vett. See on põhiline omadus, miks ta on kasutuses nahahoolduses. Teisisõnu toimides nagu humektant, hoiab HA vett naha pinnal ega lase sel aurustuda.

  • HA võiks olla seotud niisutava kreemiga ning kantud niiskele nahale, et suurendada tema potentsiaali niiskust “lukustada”.

Üldiselt on teada, et HA osakaal vanusega väheneb põhjustades naha elastsuse kadu ja kortsude teket. Niisutavatest omadustest vähem on teada tema võime leevendada nahahaiguste nagu ekseemi ja rosaatsea korral punetust, kuivust ning sügelustunnet.

  • Nimetatud probleemide esinemisel vali niisutuskreem, mis sisaldab HA ning kasuta seda regulaarselt! Niisutatud nahk juba iseenesest ei ole nii vastuvõtlik keskkonna mõjudele, mis neid probleeme võimendab.

Tutvu hüaluroonhapet sisaldavate toodetega: https://salongipood.ee/tootekategooria/toimeaine/hualuroonhape/

Dr Kadi Ristal

Esteetilise meditsiini arst/dermatoloog

BS Medical Aesthetics ilukliinik

www.bsmedical.ee