Millised on vitamiin C kasulikud toimed nahale?

Askorbiinhape ehk vitamiin C on võimas antioksüdant, mida inimorganism ise ei tooda ning seega tuleb seda saada väljaspoolt keha. C–vitamiinil on organismile väga palju kasulikke toimeid. Lisaks sellele, et ta kaitseb organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest, stimuleerib vitamiin C ka nahas kollageeni ja elastiini sünteesi, ühtlustab jumet ning takistab pigmendilaikude teket. Tänu sellele võitleb vitamiin C efektiivselt vananemisilmingutega ning hoiab organismi tervena.

Vitamiin C puuduse tunnused organismis on suuresti seotud kollageeni tootmishäirega ning sidekudede toestusfunktsiooni puudulikkusega. Vitamiin C defitsiit põhjustab kahvatuid ning veritsevaid igemeid ning hammaste väljalangemist, liigesevalu, haavade aeglast paranemist ja verevalumite teket. Tõsisem defitsiit viib häireteni närvi–ja kardiovaskulaarsüsteemi toimimises.

Selleks, et nahk oleks nooruslik ja jume terve, rikasta oma igapäevast toidulauda C–vitamiini rikaste toiduainetega. Lisaks vali oma naha igapäevaste hooldustoodete hulka C–vitamiini sisaldavad seerumid ja kreemid.

Faktid, mida peaksid C–vitamiini kohta kindlasti teadma

  • Vitamiin C on üks vähestest aktiivainetest, mis on uuringutes näidanud otsest vananemisvastast toimet! Paljusid nahahooldustoodetes olevaid aktiivaineid reklaamitakse kui nahka noorendavaid komponente, kuid tegelikult on leitud loetud aktiivainetel uuringutega kinnitatud kollageeni stimuleerivad toimed. Vitamiin C on üks nendest.
  • Tõeline kaitse Sinu nahale! Vitamiin C on tugev antioksüdant, mis kaitseb rakke vabade radikaalide hävitava toime eest. Vabad radikaalid ründavad rakke pidevalt õhusaaste ja UV–kiirgise, kemiaalide, sigaretisuitsu, stressi näol. Neid ei ole võimalik täielikult vältida, küll aga saa vabu radikaale efektiivselt neutraliseerida ja sellega rakke kaitsta. Antud kahju ei maksa alahinnata! Vabad radikaalid kahjustavad dermist, DNA–d, rakkude tööd, naha võimet säilitada niiskustasakaalu ja ühtlast struktuuri.
  • Säilita C–vitamiini sisaldavaid hooldustooteid õigesti! Vitamiin C on tundlik õhule, temperatuurile ja UV–kiirgusele. Hoia tooteid korralikult suletud anumas, jahedas ja pimedas. Kui toode on muutunud pruunikaks, siis ei ole see üldiselt enam kõlbulik.
  • Vitamiin C sobib kokku teiste antioksüdantidega nagu vitamiin E. Väldi C–vitamiini ehk askorbiinhappe kasutamist koos teiste hapetega, mis koosmõjuna muudavad naha tundlikuks. Samuti väldi C–vitamiini kasutamist samaaegselt retinooli ja bensoüülperoksiidiga.
  • Vitamiin C helendab efektiivselt pigmendilaike! Vähenevad pruunid laigud ja takistatakse uute teket.

C–vitamiini sisaldavad nahahooldustooted

Guinot Masque Revelateur Lumiere – nahka kirgastav kangasmask, 7×40 ml

pHformula Vita C Mask – näonahka ergutav mask, 50 ml

Dermalogica Biolumin C Serum – näoseerum C–vitamiiniga, 30 ml

Guinot Serum Eclaircissant Vitamin C – nahatooni ühtlustav seerum C – vitamiiniga, 25 ml

phFormula Vita C Cream – näokreem C- vitamiiniga, 50 ml

 

Sesderma C-Vit Antiox Booster Liposomal Serum – C-vitamiiniga sära andev seerum, 30 ml

Sesderma C-Vit Booster Moisturizing Cream – C-vitamiiniga elustav näokreem, 50 ml

Proviisor Merilin Kiis

Olen lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisorõppe erialal ning töötanud nii apteegis proviisorina, ravimite müügiga tegelevates ettevõtetes kui ka 7 aastat meditsiiniõdede ja ämmaemandate ravimiõpetuse õppejõuna Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Meditsiin on olnud mulle alati südamelähedane. Erilist huvi olen tundnud nahahoolduse ja esteetilise meditsiini vastu, millega olen olnud seotud enam kui 14 aastat. Usun, et oma naha eest hoolitsemine, sellele tähelepanu pööramine on hoolsuse ja endast lugupidamise üks osa.
Teadmine, et ainult kvaliteetsed, aktiivseid koostisosi omavad nahahooldused ja toimingud ning eeskujulik koduhoolduse rakendamine annavad ootuspäraseid tulemusi, motiveerib mind iga päev antud valdkonnas töötama. Tõeline rõõm on näha sära klientide silmis, kui nad on avastanud selle, kui lihtne võib olla tegelikult efektiivsete tulemuste ja kauni naha saavutamine.

Salongipood.ee