Hüaluroonhape – noorusliku ja särava naha saladus

Nooruslik, särav ja terve nahk on paljude naiste unistus olenemata vanusest. Naha kvaliteeti võivad mõjutada aga väga erinevad faktorid ja üks nendest on kindlasti vanus.

Miks meie nahk muutub ajaga elutuks ja tuhmimaks ning miks tekivad peened kortsukesed ja nahavaod? Miks meie naha kvaliteet langeb?

Noorusliku ja särava naha üks võtmekomponentidest on hüaluroonhape.

Hüaluroonhape kujutab endast looduslikku suhkrut, mis on inimorganismis laialt levinud. Seda leidub rohkelt näiteks silmas, liigesevedelikus, sidekudedes. Enam kui 50% kogu keha hüaluroonhappest leidub aga nahas ja seda toodavad peamiselt rakud nimega fibroblastid. Hüaluroonhappe ülesanne on naha sügavamas kihis dermises ja pindmises kihis epidermises niiskustasakaalu säilitamine. Seega sõltub naha niiskustasakaal olulisel määral toodetava hüaluroonhappe kogusest.

Aja möödudes vaibub fibroblastide võime toota vajalikus koguses hüaluroonhapet ning selle tulemusena hakkab hüaluroonhappe hulk nahas järjest vähenema, nahk kaotab olulise osa niiskusest. Tekivad esimesed kortsukesed, nahk muutub kuivaks ning naha kvaliteet langeb. Raskusjõu mõjul kujunevad nahavaod. Kuna hüaluroonhape mängib olulist rolli ka elastiini ja kollageeni tootmises, siis langeb hüaluroonhappe puudusega nahas ka kollageeni ja elastiini tase ja see põhjustab naha peamise tugivalgu kollageeni puuduse, mis viib struktuursue kaoni ja nahalõtvuse tekkeni.

Kõige tõhusam viis naha hüaluroonhappe varude taastamiseks on invasiivne hüaluroonhappe viimine naha sügavamasse kihti dermisesse. Seda protseduuri nimetatakse ka biorevitalisatsiooniks. Meie BS Medical Aesthetics (www.bsmedical.ee) ilukliinikus kasutame selle protseduuri teostamiseks kõige uuema põlvkonna biorevitalisatsiooni preparaati Juvederm Volite. Antud teenus on invasiivne ja klassifitseerub esteetilise meditsiini teenuste alla ning seda võivad teostada ainult eriarstid ja meditsiiniõed, kes on läbinud vastava väljaõppe.

Lisaks perioodilistele biorevitalisatsiooni protseduuridele vajab nahk hoolt ka igapäevaselt. Naha pindmiste kihtide igapäevaseks süvaniisutamiseks sobivad väga hästi hüaluroonhappe seerumid, mille peale tuleks kanda sobiv päevakreem.

Hüaluroonhapet sisaldavad igapäevased hooldustooted tõstavad naha pindmiste kihtide niisutatust ja muudavad naha veel enam värskemaks ja elujõulisemaks.

Millised on meie klientide lemmiktooted ja brändid, mis sisaldavad kõrges kontsentratsioonis ja õige molekulaarsusega hüaluroonhapet?

CLINICCARE nahahooldustoodete üks peamine komponent on madalmolekulaarne hüaluroonhape.

CLINICCARE on innovaatiline sari, mille põhiline rõhk on niisutada ja kaitsta nahka pidurdamaks selle vananemist. Toodete aktiivained on teadlikult ja hoolikalt valitud – väikesemolekuline hüaluroonhape, siidipeptiidid ning erinevate eksootiliste taimede ekstraktid. ClinicCare toodetes kasutatav biohüaluroonhape on ülipeene struktuuriga ning seega on tal eriti sügavniisutav toime. Siidipeptiidid kaitsevad nahka ja annavad nahale pehme ja sametise tunde. Seedipeptiididel on eriline võime siduda endaga biohüaluroonhapet, tagades sellega naha pikaajalise niisutuse. Erinevad eksootilised ekstraktid tõrjuvad eemale vabu radikaale, et tugevdada naha immuunsust ja kaitsevad keskkonna kahjulike mõjutuste eest. ClinicCare tooted tagavad nahale pikaajalise niisutuse ja muudavad naha elastseks ja jumekaks!

Tutvu toodetega: https://salongipood.ee/tootekategooria/brandid/clinicare/

TEOXANE on spetsialiseerunud hüaluroonhappel põhinevate ilusüstide ja nahahooldustoodete arendamisele ning tootmisele. TEOXANE ilusüstide preparaadid on maailmas ühed enamkasutatavamad ja armastatumad nii spetsialistide kui ka klientide poolt aidates luua ilu ja säilitades noorusliku välimuse pika aja vältel.

Teoxane RHA Serum sügavniisutav näonahka elustav kontsentraat sisaldab kõrges kontsentratsioonis TEOXANE patendeeritud RHA hüaluroonhappe vormi, mis sügavniisutab ja elustab nahka. Kerge tekstuuriga seerum on kombinatsioon võimsatest antioksüdantidest ja näonahka noorendavatest toimeainetest, mis annavad silmaga nähtavaid tulemusi juba 14päevase hoolduskuuri järgselt.

RHA sügavniisutab nahka moodustades naha pinnale barjääri, mis takistab loomuliku niiskuse kadu. Järjepidev puhta kontsentreeritud hüaluroonhappe seerumi kasutamine kaotab nahalt peened kortsukesed ja tekitab üldist pinguldavat efekti. Nahk näeb välja noorusikum ja jume värske.

Tutvu tootega: https://salongipood.ee/toode/teoxane-rha-serum-sugavniisutav-naonahka-elustav-kontsentraat-30-ml/

Renophase Crème Revitalisation HYAL hüaluroonhappega kreem esimestele kortsukestele. Laboratoires Renophase välja töötanud taaselustava Hyal, antioksüdantse, volüümi andva, niisutava kreemi. Pehmendab ja taastab nahka, kerge pleegitava toimega. Mõjutab positiivselt ainevahetusprotsesse, säilitab nahas niiskuse isegi nahale ekstreemsetes olukordades: kõrge temperatuur, intensiivne päike, külm.

Tutvu tootega: https://salongipood.ee/toode/creme-revitalisation-hyal-50-ml/

Proviisor Merilin Kiis

Olen lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna proviisorõppe erialal ning töötanud nii apteegis proviisorina, ravimite müügiga tegelevates ettevõtetes kui ka 7 aastat meditsiiniõdede ja ämmaemandate ravimiõpetuse õppejõuna Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Meditsiin on olnud mulle alati südamelähedane. Erilist huvi olen tundnud nahahoolduse ja esteetilise meditsiini vastu, millega olen olnud seotud enam kui 14 aastat. Usun, et oma naha eest hoolitsemine, sellele tähelepanu pööramine on hoolsuse ja endast lugupidamise üks osa.
Teadmine, et ainult kvaliteetsed, aktiivseid koostisosi omavad nahahooldused ja toimingud ning eeskujulik koduhoolduse rakendamine annavad ootuspäraseid tulemusi, motiveerib mind iga päev antud valdkonnas töötama. Tõeline rõõm on näha sära klientide silmis, kui nad on avastanud selle, kui lihtne võib olla tegelikult efektiivsete tulemuste ja kauni naha saavutamine.

Salongipood.ee